Lovaink

„Mikor egy gyermekkel megszeretetted a lovakat, esélyt adsz neki egy boldog, tartalmas életre.” Cser Dávid

Jelenleg 2 négylábú munkatársunk van: Supergirl és Bastille lovaink. Mindketten „mentett” lovak, akikkel rengeteg közös tervünk van: segíteni gyerekeknek, felnőtteknek, megmutatni, hogyan lehet, hogyan érdemes együtt élni, egymást szeretni, megbecsülni, elfogadni.

Rövid
történetük

Lovaink angol telivérek, pályáról, versenyzésből jöttek. A galopplovak gyerekként kezdenek versenyezni és amikor vége a versenyzésnek (3-4 éves korban), egyáltalán nem megoldott a további életük.

Nekünk végtelenül fontos, hogy hozzánk került a két „kiszolgált” telivér. Fiatal lovak, tele kíváncsisággal, munkakedvvel, szeretettel. 2021 óta tanítjuk egymást az életre, a világra,  azóta már többször sikerült mosolyt csalni a gyermekek szemébe és örömkönnyeket a felnőttekébe.

Supergirl és Bastille

Amiért szeretjük Őket

Supergirl igazi nő, imádja, ha körülrajongják, csodálják, de ezért mindent meg is tesz.

Szorgalmas, ügyes, nagyon igyekszik, és ha gyerek kerül a közelébe, a hátára, olyan óvatosan lépked, mintha tudná (mert tudja is), hogy most nagyon kell vigyázni. Néha azért egy kis hiszti belefér, de egy Hercegnő ennyit igazán megengedhet magának.

Bastille úriember. Udvarias, emberszerető, ahogy csikó kora óta hívjuk: 500 kiló Szeretet. Két dolog, ami nagyon fontos neki, az egyik, hogy szeressék Őt és szerethessen, a másik, hogy legyen ropogtatnivaló, mert a teli gyomor a béke egyik alapfeltétele.

Végtelenül nyugodt ló, őt ritkán lehet kizökkenteni, bölcsen teszi a dolgát.

Mindketten átértékelték már versenyló múltjukat: hálásak, együttműködőek, néha úgy érezzük, hogy többet tudnak Ők ketten közös küldetésünkről, mint mi, emberek.

PACI DOKI

Lovak és gyógyulás

A HeartMath Intézet által végzett közelmúltbeli tanulmányok támpontot adnak a kétirányú „gyógyulás” magyarázatához, amely akkor következik be, amikor lovak közelében vagyunk.

Bár ez minden bizonnyal jelentős, talán lenyűgözőbb annál, mint hogy a ló szíve által kivetített elektromágneses tér ötször nagyobb, mint az emberi lényé, ami megmagyarázza, hogy miért érezhetjük jobban magunkat, ha közel vagyunk hozzájuk.

Sokszor csak a lovak jelenlétében kell lennünk, hogy jól érezzük magunkat, vagy megéljük a béke és szabadság érzését. Valójában a kutatások azt mutatják, hogy az emberek számos fiziológiai előnyt tapasztalnak a lovakkal való interakció során, beleértve az alacsonyabb vérnyomást, csökkent stresszszintet, mérsékelt haragot és ellenségességet, feszültséget, szorongást, ellenben jobb közösségi munkát, nagyobb belső erőt, bizalmat, türelem és az ön-hatékonyság érzéseit erősíti.