Programjaink:
Egynapos osztálykirándulás

Szeretettel várunk minden korosztályt az egynapos osztálykirándulás programunkra a ladánybenei Napmajor Tanyára. A Budapesttől 60 km-re található tanya hatalmas kertjével és az azt övező saját erdő területtel kivételes helyszínül szolgál egynapos osztálykiránduláshoz, kis és nagy csoportoknak egyaránt.

Az osztálykirándulás programját – korosztálytól és létszámtól függően – közös egyeztetéssel állítjuk össze. A természetes közeg miatt a szabadtéri és lovas foglalkozásokat javasoljuk, de lehetőség van beltéri programokra is.

Helyszín: Napmajor Tanya
Ladánybene

Legnépszerűbb programjaink közé tartozik a lovas foglakozás, melynek fő célja kapcsolatteremtés és barátkozás lovakkal, illetve a meleg vizes medencénkben tartott játékos vízi foglalkozás.

További foglalkozásaink:

  • szemléletformálás vakvezető kutyával
  • játékos önismeret, kommunikációt fejlesztő gyakorlatok
  • zenés, hangtálas foglalkozás vezetett relaxációval
  • mozgás és koordinációfejlesztő játékok
  • kreatív sütidíszítő foglalkozás/patkófestés

 

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS ÉLMÉNYEK

Kedves szavak vendégeinktől

Budapesti általános iskola osztályfőnök

Az előző osztályommal hetedikben voltunk a Napmajorban. Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk. A programokat szerették a gyerekek, jól érezték magukat. Gyerekközpontú, közösségépítő foglalkozásokon vettünk részt, kedves csoportvezetők vezetésével. A gyerekeknek nagy élmény volt a lovaglás, élvezték az együttműködést igénylő játékokat. Kifejezetten ajánlom az osztályközösség építése, illetve egymás segítése, elfogadása céljából. A mostani osztályommal is biztosan ellátogatunk a Napmajorba.

Budapesti általános iskola osztályfőnök

Tavaly jártunk a Napmajorban osztálykiránduláson ötödikes osztályunkkal. Rendkívül jól szervezett, változatos programok vártak, minden a legnagyobb rendben alakult. A szervezők kedvesek, türelmesek, közvetlenek, könnyen megtalálták a hangot a gyerekekkel. Gyönyörű természeti környezetben tölthettük el a napot és önismereti játékokat, lovaglást és más, közösségépítő feladatokat próbálhattunk ki. A gyerekek a nap végén azt mondták, ez volt az egyik legjobb osztálykirándulásuk. Szívből ajánlom minden kollégának, biztosan visszatérünk még a későbbiekben is! Köszönjük szépen az élményt!

Budapesti általános iskola osztályfőnök

A Napmajort választottam az osztálykirándulásunk helyszínéül az ötödikeseimnek. Csodálatos környezetben, csodálatos emberekkel változatos programokon vehettek részt a gyerekek. Mindenki kedves volt, a programok jól kitalált, gyerekeknek nagyon tetszőek voltak. Tartalmas, élményekkel teli kikapcsolódás volt mindenkinek. Szeretettel ajánlom mindenkinek.

ÉLMÉNY ÉS FOGLALKOZÁS

Örömteli
programok

Székhelyünk az alapítvány céljaival és küldetésével összhangban került kiválasztásra: a lovas karámok és a melegvizes medence egy hatalmas biztonságos körbekerített területen fekszenek, ahol mégis megmarad a családias hangulat.

A gyerekekkel kis létszámú (3-4 fős) csoportokban, párhuzamosan foglalkozunk: vízben, lovon, jógateremben, az erdőben, a jurtasátrunkban, amely életreszóló élményekkel gazdagítja a gyerekeket.

Az élménynap során medencés programunk fontos jelentőséggel bír, ahol a meleg vízben való lebegés és a segítőink általi jelenlét, a vizes kezelések során kapott finom érintések, a folyamatos figyelem és biztonság nyújtása, olyan új tapasztalatokkal, erővel rendelkeznek, amelyek óriási jelentőséggel bírnak pont az ilyen helyzetben élő gyermekek számára. Nehezen együttműködő, nehezen kötődő gyermekek esetén sorsfordító élményt tud nyújtani ez az elvárások nélküli, melegvizes közeg. A meleg víz, amely állandó ingert jelent a bőrrel érintkezve, már önmagában is egyedülálló hatást gyakorol a gyermekek idegrendszerére.

Fontosnak tarjuk kiemelni, hogy nem terápiát alkalmazunk a vízben, hanem az olyan emberi minőségekre szeretnénk hangsúlyt fektetni, amelyek a mindennapi működésünkhöz elengedhetetlenek: figyelem, teljes jelenlét, támogatás, megtartás, kapcsolódás.

Másik nagy jelentőséggel bíró programunk a lovakkal eltöltött idő.

A lovazás szintén egy a páratlan tapasztalatnak ad teret. A lóháton való mozgás nemcsak fizikailag van egy gyerekre jó hatással, hanem mentálisan is: támogatja a kapcsolatteremtő képességet, (tapasztalatok mutatják, hogy gyermek és állatok között valamiért ez egy természetesebb és önmagától kialakuló folyamat), segíti az elfogadást úgy önmagunkkal, mint másokkal kapcsolatban. Sokszor csak a lovak jelenlétében kell lennünk, hogy jól érezzük magunkat, vagy megéljük a béke érzését.

A lovas foglalkozás célja nem az, hogy megtanítsuk lovagolni a gyerekeket, hanem hogy a lovakhoz kapcsolódjanak: megérintsék őket, kapcsolatot alakítsanak ki, együttműködjenek. Természetesen emellett lehetőség nyílik arra is, hogy felüljenek rájuk a gyerekek és megtapasztalhassák a lóháton való mozgás különleges élményét.